fbpx
,

Yayla

Yoğun kokulu yemesi kolay kahvaltılarda tüketilebilir bir bal.

 

235,001.750,00

Ağırlık Yok
Ağırlık

415g, 850g, 2000g, 3000g, 5000g

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Yayla” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yayla Balı, işçi arıların çiçekli bitkilerin, gövde yaprak ve çeşitli kısımlarından topladıkları nektarlarla ürettikleri baldır. Yüksek rakımlı, çiçek çeşitliliği bol olan yaylarda üretilmesinden dolayı yayla balı olarak da adlandırılmaktadır.
Tadını ve lezzetini Afyon’un yüksek rakımlı, el değmemiş yaylalarında yetişen çeşitli yabani çiçeklerden alan yayla balı, kimyasal kalıntı, tarım ilacı, ısıl işlem, pastörizasyon gibi endüstriyel işlemlerden geçmeden, besin ve şeker ilavesi yapılmadan üretilir. Balın en doğal ve saf halidir. Binlerce çiçeğin aromasını ve lezzetini içinde barındırmaktadır.
Yayla Balı işçi arılar tarafından çiçekler ve çiçekli bitkilerden toplanan nektarlarla oluşur. Yayla Balının rengi diğer ballara göre daha açıktır. Kendisine has kokusu ve tatlı bir lezzeti vardır.

Unutulmamalıdır ki kristalizasyon balın doğal bir özelliği olup, kristalize bal hileli veya sahte bal anlamına gelmez.