Çam
Koyu renkli, yoğun ve aromatik bir tadı vardır.
₺185,00 – ₺1.200,00
Analiz SonuçlarıÇam balı, değişik çam ağacı türleri üzerinde yaşayan Marchalina hellenica’nın (Basra böceği) yaşamını devam ettirmek adına ağacın öz suyunu alıp kendi bünyesinde değişikliğe uğratarak ürettiği müstesna salgı balı çeşididir. Yani çam balı, bal arıları tarafından, çamın özsuyundan beslenen basra böceğinin salgısından üretilen bir baldır. Çam balı, Ege ve Akdeniz bölgesinde özellikle Muğla ilimizdeki el değmemiş ulu çam ormanlarımızın balıdır. Doğanın kendisidir ve tamamen doğal şartlarda üretilmektedir.
Dünyada sadece Türkiye ve Yunanistan’da bulunur.
Çam balının en önemli özelliği kıvamı bozulmadan veya donmadan yıllarca saklanabilmesidir.
Rengi çiçek/yayla ballarına göre daha koyudur.
Unutulmamalıdır ki kristalizasyon balın doğal bir özelliği olup, kristalize bal hileli veya sahte bal anlamına gelmez.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.